Family Kitchen op de BBQ
Het barbecue seizoen is weer aangebroken. Dat betekent dat de Family Kitchen producten naar buiten verhuizen. Het vlees is namelijk bijzonder goed geschikt voor op de barbecue. Doordat al het vlees al gegaard is weet u zeker dat u veilig kunt barbecueën. Laat de zomer maar beginnen, met Family Kitchen Keukengeheimen bent u er in ieder geval klaar voor!
Nog enkele BBQ-tips van onze keukenploeg:
- Vul uw barbecue niet helemaal met kolen. Een kleine laag is voldoende en zorgt dat je gemakkelijker kolen bij kunt vullen;
- Laat vlees op kamertemperatuur komen voordat het geroosterd wordt. Zo blijft het vlees mals;
- Invetten van het rooster voorkomt plakken en zorgt voor de beste grillstrepen;
- Mocht het vlees nu toch plakken, trek het dan niet los van het rooster. Het zal even later vanzelf loslaten;
- Geef vlees de tijd om mooi bruin te worden; teveel omdraaien is niet goed;
- Maak een kruidenolie met tijm, rozemarijn en knoflook en kwast hier het vlees mee in;
- Maak een kruidig barbecuevuur door takken rozemarijn, laurierbladeren en tijm op de kolen te gooien. De kruidige rook die zo ontstaat geeft het vlees extra aroma.